Kalmar-shelteret.

 

Kalmar er brædder, som har træets naturlige form på ydersiderne. Det svarer til, at man skærer en træstamme i skiver på langs.

Hvilken slags kalmar man snakker om handler om træsorten: kalmar-lærk, kalmar-gran, kalmar-eg osv.

I forhold til heltømmer er det meget mere enkelt og billigere at bygge i kalmar.

Der findes en del kalmar-sheltere på markedet, men mange af dem minder meget om cykelskure eller hønsehuse,- især indvendigt.

Søren har forsøgt at finde frem til et resultat hvor man både kan føle sig tæt på naturen og befinde sig godt inde i shelteret.

Det nye shelter er er således fuldbeklædt med kalmar udvendigt og indvendigt, og der er brugt rustikke loftsbrædder og ikke krydsfinér. Det er bygget til græstørvstag og der er EPDM-dug med i prisen lige som ved Godthåb-shelteret.

Billeder af prototypen af det nye shelter:

     

     

Kalmar-shelteret har målene 3 x 2,2 meter. Taget måler ca. 4,2 x 3,2 meter. Det har således plads til 5 voksne eller lidt flere børn.

Prisen for kalmar-shelteret som samlesæt er 15.000 kr. ex. moms og ex. levering.

Et samlesæt betyder i dette tilfælde at alle dele er skåret til og gjort klar til samling. Med i prisen er alle træmaterialer og EPDM-dug til græstørvstag. Ønsker kan kun et tagpap-tag uden tørv kan det leveres lidt billigere. Man skal selv sørge for fundament og græstørv til taget,- eller sten eller sedum om man ønsker det.

Steffen Holberg september 2018